Importanta scolii si consecintele abandonului scolar

Importanta scolii si consecintele abandonului scolar

Importanta scolii si consecintele abandonului scolar

Asociatia Atitudini si Alternative in parteneriat cu IBM Romania si Katalyv Business Consulting Group deruleaza  in perioada 15 martie-30 iunie 2015  proiectul “Importanta scolii si consecintele abandonului scolar”.

In acest sens, organizatiie mai sus implicate lanseaza invitatia de inscriere a institutilor de invatamant primar, care se confrunta cu un risc de abandon scolar ridicat.

Scopul proiectului il reprezinta prevenirea si reducerea factorilor de  risc ce conduc la cresterea   numarului de elevi care abandoneaza scoala.

Obiective: 

  • Constientizarea consecintelor abandonului scolar;
  • Informarea cu privire la diferite burse si integrarea in programe sociale menite sa sprijine categoriile dezavantajate;
  • Implicarea elevilor in activitati de invatare nonformala.(jocuri de rol, sedinte de consiliere, dezbateri etc.)

Proiectul se desfasoara in regiunea Bucuresti-Ilfov si cuprinde o serie de workshop-uri pe tema prevenirii abandonului scolar, destinate elevilor din clasele primare. Totodata, acesta va avea la baza sesiuni de sprijin in realizarea temelor si depistarea lacunelor in invatare pentru elevii cu risc de parasire timpurie a educatiei.

Locatie: – incinta unitatilor de invatamant inscrise

In vederea participarii in proiect, fiecare unitate va trebui sa trimita un e-mail la adresa office@atitudini-on.ro, pana la data 15 mai, in care sa isi manifeste interesul si disponibilitatea, mentionand totodata numarul de copii ce vor fi implicati in proiect si persoana de contact ce va fi responsabila de programarea activitatilor proiectului in institutie.

Pentru detalii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati:

Catalina Badoiu- 0742 280 389, Manager de proiectwww.atitudini-on.ro

logo          11180056_10203952870930869_1529017841_n        1