Campania 2%

Redirectioneaza 2% din impozitul datorat statului către Asociaţia Atitudini si Alternative- termen 25 mai 2018

2018 – PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Completeaza Formularul 230: Se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor și/sau venituri din pensii în cazul în care au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificările ulterioare, și solicită restituirea acestora, sau în cazul în care optează pentru virarea unei sume reprezentând până la 2% din impozitul anual, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii sau unităților de cult. 

Durată de completare: 4 minute. Motivul colectării informației: Informațiile colectate sunt necesare direcționării sumei reprezentând Până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii pentru susținerea entităților nonprofit/unităților de cult, precum și pentru restituirea cheltuielilor efectuate de persoanele fizice cu bursele private.

Formularul 230 se poate depune:

  • direct la registratura organului fiscal din județul în care locuiți; Program.
  • prin poștă, prin scrisoare recomandată, cu confirmare de primire; Adrese
  • online: prin serviciul online ANAF – Spatiul Privat Virtual – SPV, pfinternet.anaf.ro;
  • online, semnat electronic cu certificatul digital calificat prin portalul decl.anaf.mfinante.gov.ro.

Datele de completare a declaratiilor:
Asociația Atitudini și Alternative
CIF: 17880783
Banca Transilvania Agenție Piața Romană
IBAN: RO13BTRL0410 1205 1248 03XX

Vă mulțumim,

Echipa Atitudini & Alternative

Redirectioneaza 2% din impozitul datorat statului către Asociaţia Atitudini si Alternative

2016 – PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2013, sa sprijiniti activitatea Asociaţiei Atitudini si Alternative, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2016, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2014, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Formularul 230 se gaseste AICI!

Cum se completeaza Formularul 230:

  • Se scriu datele de identificare ale dv. la punctul I
  • Se bifeaza casuta corespunzatoare la punctul II.2.- sustinerea unei entitati non-profit,
  • Se scrie suma care revine redirectionarii (daca nu se cunoaste, ea va fi ulterior calculata de catre organul fiscal),
  •  Se noteaza datele organizatiei- le regasiti la finalul acestei pagini;
  • la punctul III se lasa necompletat;
  • Se semneaza si dateaza de catre persoana fizica in cauza.

b) daca aveti venituri din alte surse: Activităţi independente; – Cedarea folosinţei bunurilor; – Activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; – Piscicultură; – Silvicultură; – Transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise; – Operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare)

Completati citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2015, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Cum se completeaza Formularul 200: asemanator cu formularul 230 (vezi mai sus procedura), dar in loc de punctul II se va completa la punctul III.

Datele de completare a declaratiilor:
Asociația Atitudini și Alternative
CIF: 17880783
Banca Transilvania Agenție Piața Romană
IBAN: RO13BTRL0410 1205 1248 03XX

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliuAdresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI. Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin utilizarea serviciului de depunere declaraţii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro Program

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Daca intampinati probleme in completarea si depunerea acestor formulare, nu ezitati sa ne contactati!

Va multumim! 

Echipa Atitudini & Alternative