Together on refugees highway
Asociatia Atitudini si Alternative (Romania) demareaza proiectul „Together on Refugees Highway”, in parteneriat cu Praxis (Grecia), Sdruzhenie OBZORART (Bulgaria), Aycicegi Egitim ve Genclik Dernegi (Turkey), Cyprus Youth Clubs Organisation (Cyprus), Passepartout.up (Italy), Fundacja Ocalenie (Poland), ASOCIACION MUNDUS (Spain), Noored Ühiskonna Heaks (Estonia), YOUTH ALLIANCE – KRUSEVO (FYROM).
Proiectul se va desfasura in perioada 1 iulie 2018 – 30 aprilie 2019 si este cofinantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus Plus. Beneficiarii proiectului sunt 30 de tineri din Romania, Grecia, Bulgaria, Turcia, Cipru, Italia, Polonia, Spania, Estonia si FYROM.
Proiectul are drept obiective:
- Dezvoltarea unei societati tolerante, inclusive si egalitariane;
- Incurajarea reflectiei participantilor asupra diferitelor dimensiuni ale migratiei si mobilitatilor;
- Schimb de bune practici in domeniul mobilitatilor si a migratiei tinerilor si influenta lor asupra tinerilor din Uniunea Europeana;
- Pregatirea lucratorilor de tineret sa adreseze mai eficient problemele si oportunitatile ce apar odata cu migrarea impreuna cu tineri locali si migranti;
- Transferul si dezvoltarea cunostintelor despre programele de mobilitate europeana in randul lucratorilor de tineret;
- Promovarea cooperarii europene intre Organizatii Neguvernamentale care au contact cu migratia si mobilitatea tinerilor;
- Dezvoltarea de noi activitati in domeniul mobilitatii tinerilor in cadrul Erasmus + pentru a oferi migrantilor si tinerilor locali oportunitati egale.
Rezultatele asteptate vizeaza instruirea a 30 de participanti pe tematica migratiei (3 participanti din fiecare tara: Romania, Grecia, Bulgaria, Turcia, Cipru, Italia, Polonia, Spania, Estonia si FYROM).
Activitățile finanțate în cadrul proiectului includ:
- Un curs de pregatire pe tema “Together on Refugees Highway”, dezvoltat pentru a explora o intelegere mai aprofundata asupra impactului migratiei in societatea din ziua de azi;
- Un curs de pregatire pe tema “How to work with Migration”, ce vizeaza dezvoltarea competentelor de lucru cu migrantii in randul tinerilor participanti, element esential in coeziunea grupului.
Participantii vor avea posibilitatea de a lucra intr-o atmosfera placuta, non-formala, de a obtine noi experiente si competente privind integrarea sociala a migrantilor.