MOS CRACIUN 2016

MOS CRACIUN 2016

MOS CRACIUN 2016

CAMPANIA DE RESPONSABILITATE SOCIALA “TU ESTI MOS CRACIUN” 2016

Dorinte simple, asternute pe hartie, cu speranta ca cineva cu suflet mare, intruchipare a lui Mos Craciun, se va indura sa i le implineasca. Desene aparent banale,  cu imaginea bradului impodobit in jurul caruia se aduna de sarbatori intreaga familie, nelipsitul Mos Craciun cu sacul plin si urarea standard „Sarbatori fericite”, completeaza cele cateva randuri pline de vise sau, de ce nu, de amaraciune ale copiilor orfani din Bucuresti.

Ce inseamna pentru un copil institutionalizat “Sarbatori fericite”? Ce ii poate da bucuria, zambetul si fericirea pe care, poate, nu le-a cunoscut niciodata? Poate fi un copil fericit cu adevarat pentru ca primeste o jucarie sau o hainuta?

Raspunsul este DA. Pentru cateva clipe, sigur DA.

…asa cum si noi, copii fiind, ne bucuram din suflet de jucaria primita de la oaspetii ce ne calcau pragul, indiferent cat de mica era sau cat de multe aveam. Iti amintesti? Cu atat mai mult cand nu le ai, cand le vezi in magazinul din colt, zilnic, in drumul spre scoala, sau la colegul tau de clasa pe care il rasplateste mama sa in fiecare zi cand il ia de la ore…Cu siguranta o bomboana este mai gustoasa atunci cand nu o vezi zilnic in bomboniera de cristal, pe langa cateva zeci de caramele, dropsuri, care mai de care mai aromate.

Cu atat mai mult cand esti etichetat drept „copilul de la Centru”, iar jucaria de la Mos Craciun este singurul tau dar din an…

Haideti, asadar, sa oferim cele cateva momente de zambet, multumind divinitatii pentru binecuvantarile date si pentru ca putem darui.

Aflati-le dorintele, dand un simplu click pe „Scrisori catre Mos Craciun” si alegeti cu sufletul cadourile visate.

Veti lumina chipurile unor copii necajiti de viata si veti adormi zambind, cu gandul la povestile copilariei cu reni, spiridusi, glasuri de colindatori, miros de brad si scortisoara.

Si stiti de ce?

Pentru ca E CRACIUNUL.

Vrei si Tu sa fii MOS CRACIUN in acest an?

Scrisori banner

Despre campanie:

Pornind de la motto-ul “Fii Mos Craciun pentru un copil aflat in dificultate!”Asociatia ATITUDINI SI ALTERNATIVE in parteneriat cu Asociatia Centrul pentru o Societate Durabila organizeaza in perioada 1 octombrie- 31 decembrie 2016 cea de-a VI–a editie a campaniei “TU esti MOS CRACIUN”, dedicata copiilor institutionalizati.

Grupul tinta pentru aceasta editie este reprezentat de 100 de copii cu varste intre 5-18 ani aflati in centre de plasament sau familii dezavantajate din punct de vedere financiar din Municipiul Bucuresti. Lista ramane deschisa pentru cazurile speciale din localitatile aflate in afara zonei de implementare.

Scopul evenimentului este de a aduce un zambet pe chipul copiilor institutionalizati, prin incurajarea cetatenilor pentru a darui in prag de sarbatoare. Astfel, campania presupune colectarea dorintelor acestor copii sub forma de scrisori catre Mos Craciun si postarea lor pe site-ul dedicat evenimentului http://www.atitudini-on.ro. Aici vor putea fi citite si indeplinite de cei care pot si doresc sa actioneze in spiritul Craciunului, oferind cadouri sau facand o donatie in contul Asociatiei.

Darurile vor fi inmanate in cadrul unui eveniment organizat in Plaza Romania, in data de 18 decembrie 2016, orele 10.00, asigurandu-se in acest fel vizibilitatea campaniei.

Evenimentul va debuta cu un recital sustinut de catre Cristina Ciobanasu (LaLa Band) si corul Colegiului National Elena Cuza “Sunete si Zambete” , dirijor Prof Madalina Enachescu.

Cu sprijinul:

ascdlogo-PR-New     

Parteneri Media:

logo-katalyv-retinastructural

Pasi pentru transformarea dorintei in realitate

Citeste scrisorile postate, alege una sau mai multe dorinte pe care doresti sa o/le indeplinesti, comunica-ne prin e-mail sau telefon numele copilului/copiiilor si centrul din care provine/provin pentru a verifica daca mai exista un alt potential “Mos”, cumpara cadoul/cadourile cerute si trimite-l/trimite-le pe adresa: Asociatia Atitudini si Alternative, Str. Mihai Eminescu, Nr 19-21, Camera 604, Sect 1,Cod postal 010514, Bucuresti

* Pentru comenzile online se poate da direct adresa de mai sus.

Dupa primirea fiecarui cadou, scrisoarea a carei dorinta a fost indeplinita va trece la sectiunea “Mosul ti-a indeplinit dorinta” de pe aceeasi pagina.

SAU

  1. Nu ai timp de cumparaturi/vrei sa sprijini Asociatia in organizarea campaniei din punct de vedere financiar?

Fa o donatie sau o sponsorizare!

Contacteaza-ne

Catalina Badoiu-coordonator de proiect Asociatia Atitudini si Alternative
Tel. +40742.280. 389
E-mail: catalina.badoiu@atitudini-on.ro
Informatii contact donatii:
 Asociatia Atitudini si Alternative
CIF: 17880783
Banca Transilvania Agenție Piata Romana
IBAN: RO13BTRL0410 1205 1248 03XX
Telefon: +40742.280. 389
Fax: +4(0) 314 341 645
E-mail: tuestimoscraciun@atitudini-on.ro
Trimiterea darurilor se poate face la adresa
:
Asociatia Atitudini si Alternative
Str. Mihai Eminescu, Nr 19-21, Et.6, camera 604, Sect 1, Bucuresti