Concert de colinde omagial Stelian Olariu-85 de ani
„Colinde, colinde, e vremea colindelor…”
La ceas de sarbatoare, glasurile cristaline ale colindatorilor corului Accoustic, dirijati de maestrul Daniel Jinga, aduc cu ele mireasma lui Isus nascut in iesle.
Da… E vremea colindelor, vremea bucuriei, când minunea naşterii
Mntuitorului cuprinde sufletele şi le înobilează.
Deshideti usa si lasati spiritul Craciunului sa va intre in casa!
Deschideti inimile si lasati bucuria si implinirea sa va intre in suflet!
Asociatia Atitudini si Alternative deruleaza in perioada 14-18 decembrie 2013 proiectul „Concert de colinde omagial Stelian Olariu-85 de ani”, finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.
Proiectul propus are ca scop omagierea marelui dirijor roman, maestrul Stelian Olariu, in cadrul unui concert de colinde sustinut de catre Corul Accoustic, dirijat de maestrul Daniel Jinga in data de 18 decembrie 2013, orele 16.00, la Biserica Sfantul Nicolae Dintr-o Zi, Bucuresti. In acest sens, pe langa colindele romanesti si internationale consacrate, Corul Accoustic, dirijat de maestrul Daniel Jinga, va interpreta lucrari din creatia componistica a maestrului Stelian Olariu.
Proiectul va aniversa 85 de ani de la nasterea maestrului Stelian Olariu, aducand in prim plan personalitatea marelui dirijor care si-a dedicat intreaga viata artistica artei corale.
Va asteptam cu drag!
Catalina Badoiu
Manager de proiect
Accoustic
Corul de camera Accoustic a fost infiintat in primavara anului 2001 de catre un grup de tineri, cu scopul de a promova o muzica la granita dintre clasic si modern. Corul, format din 35 de tineri, are un bogat repertoriu, de la muzica Renasterii (atat religioasa, cat si profana) pana la muzica simfonica, moderna si contemporana, folclor, madrigal, muzica de teatru, muzica de film, pop-jazz a cappella etc.
Corul de camera Accoustic are o bogata activitate concertistica atat in tara (Bucuresti, Ploiesti, Cernavoda, Galati), cat si in strainatate: Elvetia, Italia, Israel, Grecia, Suedia, Danemarca. A colaborat in diverse proiecte cu teatrele bucurestene (Bulandra, Metropolis, Teatrul Na¬tional de Opereta Ion Dacian) si cu Opera Nationala Bucuresti, si a inregistrat doua albume, Colinde de Craciun (Electrecord 2003), si Liturghia Sf. Ioan (Universitatea Nationala de Muzica – Studioul George Enescu, Bucuresti 2004). Medalia de aur la Competitia Corala Internationala de Muzica Sacra, editia a XVI-a (Preveza – Grecia, iulie 2010).
Daniel Jinga, dirijor fondator al Corului de camera Accoustic, este absolvent al Univer-sitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala (2003), continuand ulterior cu studiile de masterat si doctorale.
Membru si apoi conducator al unor coruri celebre, Daniel Jinga a dirijat in nenumarate spectacole artisti celebri precum: Felicia Filip, Vlad Mirita, tina Munteanu, Maria Jinga, Valentina Nafornita, Iordache Basalic, Marcel Pavel, Orchestra Filarmonica „George Enescu”, dar si IRIS, Smiley, Adrian Naidin.
„Daniel Jinga este unul dintre tinerii dirijori de cor ce si-au format deja un prestigiu si un nume. E talentat si poseda o tehnica dirijorala ce-i permite sa conduca cu flexibilitate un cor, printre meandrele atat de periculoase ale stilurilor muzicale diverse. Staruinta in a aborda un repertoriu romanesc ii face cinste si il recomanda pentru o reusita de proportii.” (Dan Dediu, rector al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti)
A urmat masterclass-urile de dirijat coral ale profesorilor Sharon Hansen de la Universitatea Wisconsin Milwaukee (Sinaia, 2004) si Erwin Ortner, Viena (Russe, Bulgaria, 2006). A fost dirijor al Corului National de Camera Madrigal, al Orchestrei Symphonic Band, membru al Coralei Te Deum laudamus, al Corului de Camera Preludiu si Corului National de Camera Madrigal. A colaborat ca director muzical cu Opera Nationala Bucuresti, Teatrul National de Opereta Ion Dacian din Bucuresti, Teatrul Bulandra, Metropolis, Teatrul National din Timisoara.