Invitatie conferinta finala CVACT

Invitatie conferinta finala CVACT

Invitatie conferinta finala CVACT
12 Dec 2014 In Evenimente Comments Off on Invitatie conferinta finala CVACT

Asociatia Atitudini si Alternative are placerea de a va invita la conferinta de inchidere a proiectului  „Realizarea unui parteneriat in vederea stabilirii unei Scheme de Garantare pentru Tineri in judeţul Alba, Romania”, care va avea loc miercuri, 17 decembrie 2014, ora 13.00, la sediul Consiliului Judeţean Alba din Piaţa Ion I.C. Brătianu nr.1, Sala Mihai Viteazu.

Proiectul a fost implementat de catre Consiliul Judetean Alba-beneficiar -in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Alba, Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba, Patronatul Roman, Asociatia Actiuni Sociale prin Metode Educative Active – ASMEA, Ocna Mures si Asociatia Atitudini si Alternative, Bucuresti. Acesta a fost finantat de Comisia Europeana prin Directoratul General pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune, in cadrul apelului VP/2012/012 Actiune de pregatire „Scheme de Garantare pentru Tineri”.

Proiectul a presupus activităţi derulate pe parcursul a 12 luni, cu o valoare totală de 149.254,67 euro, din care finanţare nerambursabilă acordată sub formă de grant de Comisia Europeană de maxim 141.790,54 euro, cofinanţarea eligibilă a Consiliului Judeţean Alba fiind de 7.464,13 euro.

Obiectivul proiectului a constat in cresterea gradului de integrare socio-profesionala a 80 de tineri din patru scoli pilot din judetul Alba, prin implementarea unui program de acompaniament suport si pregatire practica, in cadrul unui parteneriat public– privat, constituit intre actori locali cu atributii în implementarea politicilor de ocupare şi de tineret.

In acest sens, au fost implementate activitati care au condus la atingerea obiectivului propus, printre care:

  • crearea si activarea unei retele parteneriale judetene, in vederea promovarii masurilor de insertie profesională a tinerilor (autoritate locala, inspectorat scolar, scoli, agentie de ocupare, agenti economici, ONG-uri);
  • crearea unei retele judetene de consilieri pentru indrumare si orientare profesionala;
  • organizarea unui job club in fiecare scoală pilot si implementarea programului de acompaniament si suport pentru elevi, constând in informare, consiliere privind cariera, formarea de competente antreprenoriale, formare vocatională prin ucenicie si stagii de practica.

Pentru a ne face cunoscute rezultatele, dar si pentru a impartasi din experientele acumulate pe parcursul implementarii proiectului, va invitam sa fiti alaturi de noi la acest eveniment.

Va rugam sa confirmati prezenta dv. pana pe data de 16 decembrie 2014. Pentru confirmare si alte informatii suplimentare persoana de contact este doamna Simona Leterna, Biroul accesare si coordonare proiecte- Consiliul Judetean Alba, tel. 0258/812304, e-mail: programe@cjalba.ro.

Va asteptam cu drag!

Informații proiect

 

About the Author:

Share This Article: