Reading together understanding each other

Reading together understanding each other

Reading together understanding each other

Asociatia “Atitudini si Alternative” din Bucuresti in colaborare cu Ab Klabu (Turcia) a derulat in perioada 9-16 aprilie 2012 proiectul “Reading Together Understanding Each Other” in Emirdag, finanţat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acţiune – Acţiunea 1.1. – Schimb de tineri.

Acesta a vizat tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-25 de ani dornici de face un schimb de cunostinte, de a descoperi o noua civilizatie din punct de vedere istoric si cultural si de a impartasi experienta traita.

Au participat astfel opt tineri din Romania si opt din Turcia, care pe parcursul proiectului au intalnit scriitori autohtoni, au vizitat locuri istorice si culturale, cum ar fi orasul bizantin Amorium acolo unde a trait scriitorul Aesop (contemporan cu Herodot) renumit prin fabulele si anecdotelele sale. De asemenea, s-a discutat despre conceptul de voluntariat si rolul acestuia in societate, cautandu-se similitudini si diferente intre cele doua culturi etc.

Proiectul a fost benefic pentru tinerii participanti datorita largirii orizonturilor si a perspectivelor oferite prin prisma schimbului intercultural.

 

FOTO