Redirectioneaza 2% din impozitul datorat statului către Asociaţia Atitudini si Alternative

Redirectioneaza 2% din impozitul datorat statului către Asociaţia Atitudini si Alternative

Redirectioneaza 2% din impozitul datorat statului către  Asociaţia Atitudini si Alternative
18 Apr 2015 In Anunțuri Comments Off on Redirectioneaza 2% din impozitul datorat statului către Asociaţia Atitudini si Alternative

Daca v-au placut proiectele noastre, va invitam sa ne sustineti in continuare, prin directionarea celor 2% din impozitul datorat statului. Procedura de completare a formularelor, documentele aferente si datele de identificare ale organizatiei noastre se regasesc descrise mai jos. Pentru neclaritati sau alte informatii, va rugam sa ne contactati!

Va multumim si va asiguram de intreaga noastra consideratie!
Noi, Echipa Atitudini & Alternative

2015 – PROCEDURA DE REDIRECTIONARE A 2% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2013, sa sprijiniti activitatea Asociaţiei Atitudini si Alternative, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2015, doar unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati:

a) daca aveti doar venituri din salarii: completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2014, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2014, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Formularul 230 se gaseste AICI!

Cum se completeaza Formularul 230:

  • Se scriu datele de identificare ale dv. la punctul I
  • Se bifeaza casuta corespunzatoare la punctul II.2.- sustinerea unei entitati non-profit,
  • Se scrie suma care revine redirectionarii (daca nu se cunoaste, ea va fi ulterior calculata de catre organul fiscal),
  •  Se noteaza datele organizatiei- le regasiti la finalul acestei pagini;
  • la punctul III se lasa necompletat;
  • Se semneaza si dateaza de catre persoana fizica in cauza.

b) daca aveti venituri din alte surse: Activităţi independente; – Cedarea folosinţei bunurilor; – Activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real; – Piscicultură; – Silvicultură; – Transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise; – Operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi orice alte operaţiuni similare, altele decât cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare)

Completati citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2014 deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2014, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III “Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat”.

Cum se completeaza Formularul 200: asemanator cu formularul 230 (vezi mai sus procedura), dar in loc de punctul II se va completa la punctul III.

Datele de completare a declaratiilor:
Asociația Atitudini și Alternative
CIF: 17880783
Banca Transilvania Agenție Piața Romană
IBAN: RO13BTRL0410 1205 1248 03XX

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliuAdresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI. Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin utilizarea serviciului de depunere declaraţii on-line, existent pe portalul e-guvernare.ro Program

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Daca intampinati probleme in completarea si depunerea acestor formulare, nu ezitati sa ne contactati!

Va multumim! 

Echipa Atitudini & Alternative

Telefon: +4 (0)21 3 10 3 432/ +40742 280 389
Fax: +4 (0)21 3 10 3 432
E-mail: office@atitudini-on.ro

About the Author:

Share This Article: