P.L.A.Y: Passion, Love, Active Participation, Employability

P.L.A.Y: Passion, Love, Active Participation, Employability

P.L.A.Y: Passion, Love, Active Participation, Employability

Asociatia Atitudini si Alternative (Romania) in parteneriat cu Studio Progetto Società Cooperativa Sociale (Italia) – promotor si organizatie-gazda, YOPA – Fiatalok az Állampolgári Részvételért Közhasznú Egyesület (Ungaria)Cruz Vermelha Portuguesa- Delegação de Braga (Portugalia)Fundacja Centrum Aktywnosci Tworczej (Polonia)Ayuntamiento de Maracena (Spania)Genclik ve Degisim Dernegi (Turcia)Udruga Agencija Lokalne Demokracije (Croatia) si Association des Agences de la Democratie Locale (Franta) deruleaza in perioada 1-9 iulie 2015 proiectul “P.L.A.Y: Passion, Love, Active Participation, Employability” in Recoaro Terme, Italia.

Proiectul este cofinantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus Plus (Partnership-building activity), si are ca obiectiv general instruirea participantilor (lucratori si lideri de tineret, traineri, manageri de proiect) pentru a cunoaste si aplica diferite metode de educatie nonformala privind descoperirea traditiilor prin arta și sport in scopul de a motiva tinerii someri sa-si foloseasca talentele spre a deveni antreprenori.

“P.L.A.Y: Passion, Love, Active Participation, Employability” urmareste insusirea de cunostinte si formarea de competente cheie in randul a 27 participanti din Croatia, Franta, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Turcia.roiectulPR combina creativitatea, cultura, traditiile, si stimuleaza punctele tari, simtul initiativei si antreprenoriatului, in beneficiul tinerilor si comunitatii.

De asemenea proiectul creeaza cadrul de a gasi parteneri cu nevoi si interese similare, care lucreaza cu grupuri tinta asemanatoare, pentru a derula impreuna proiecte de tineret KA1 si KA2 in cadrul programului Erasmus +.

Activitatile derulate vor familiariza participantii cu strategiile Comisiei Europene : Health/Well–Being si Culture and Creativity/investing and empowering young people.

Bugetul total aprobat de Agentia Nationala din Italia este de 20995.euro.

Despre partenerii straini:

Organizatie inspirata de principiile Miscarii Mondiale de Cooperare. Gestionează servicii sociale, de sanatate, si de educatie. Promoveaza si creeaza idei si activitati antreprenoriale care vizeaza furnizarea de locuri de munca pentru persoanele defavorizate, pentru bunastare si o mai buna calitate a vietii beneficiarilor serviciilor sale.

YOPA-Asociatia pentru Participarea Tinerilor a fost infiintata in 2006 si functioneaza ca resursa de informatie si formare, precum si ca centru de inovare pentru tineri si lucratori de tineret din ong-uri, comunitati, fundatii.

Este membra a organizatiei nationale portugheze Crucea Rosie. Se constituie ca o zona speciala de cooperare intre membrii sai, in pregatirea pentru sanatate, interventie in caz de catastrofe, formare profesionala, emigrare si imigrare.

Centru de activitati creative, crede in potentialul tinerilor si posibilitatea lor de a activa in comunitatile locale pentru dezvoltarea regiunilor lor. Activitatile principale sunt axate pe sprijinirea dezvoltarii copiilor si tinerilor, oferirea de oportunitati educationale egale si promovarea culturii. Scopul organizatiei este de a modela societatea prin promovarea voluntariatului si activitatilor sociale. Organizeaza ateliere de lucru, seminarii, conferinte, evenimente, concerte si festivaluri.

Primaria din Maracena este o institutie publica cu oameni dedicati, implicati in toate domeniile vietii sociale, care valorizeaza cultura, sportul si activitatile comunitatii.

Asociatia a fost fondata cu scopul de a sprijini relatiile dintre tineri, femei si adminsitratia locala, de a intari participarea democratica si dezvoltarea sustenabila a acestor categorii sociale, de a stimula implicarea lor in toate domeniile vietii (social, cultural, economic, piata muncii). Organizatia activeaza pentru dezvoltarea apartenentei active a tinerilor la comunitate pentru sporirea calitatii vietii. Sprijina facilitarea integrarii tinerilor in procesul de candidatura la Uniunea Europeana.

Important instrument de sprijinire a multiculturalitatii si coabitarii diferitelor grupuri etnice care traiesc istoric pe teritoriul croat. Organizatie implicata in proiecte pentru dezvoltarea democratiei locale, a societatii civile, cooperarea transregionala, dialog intercultural, pentru promovarea drepturilor omului si bunei guvernante, pentru dezvoltarea economica locala.

Organizatie non-guvernamentala dedicata participarii cetatenilor la nivel local, concentrata pe activitati care faciliteaza cooperarea solida intre autoritatile locale si societatea civila.,  bazate pe metoda cooperarii descentralizate multilaterale.

Temele de lucru sunt integrarea europeana, descentralizarea, initiativele civice si de voluntariat, drepturile omului si dezvoltarea economica durabila.

ALDA lucreaza în multe tari din Uniunea Europeana, precum si in Balcanii de Vest, concentrandu-se pe promovarea cetateniei europene active, buna guvernare, participarea cetatenilor, integrarea europeana si descentralizare.